Activiteiten

De Historische Kring organiseert ongeveer maandelijks lezingen over de geschiedenis van het Land van Cuijk. We nodigen graag deskundigen uit om te komen vertellen over hun specialisme. De locaties van de lezingen rouleren door het hele Land van Cuijk.

Daarnaast gaan we met onze leden enkele keren per jaar op bezoek op plekken die voor de geschiedenis belangrijk zijn. We krijgen dan een rondleiding door een plaatselijke deskundige of bekijken er een tentoonstelling. De leden gaan met eigen vervoer, of carpoolend, naar de excursieplek. Elk jaar gaan we ook met samen met de bus naar bijzondere historische plaatsen in Nederland, en soms naar Duitsland of België.

Aankomende activiteiten

aanmelden via secretariaathklc@outlook.com

27-02-2023

Lezing: De Gilden in het Land van Cuijk
Herman Jan van Cuijk neemt ons mee in de historie over de schuttersgilden in het Land van Cuijk. Zij speelden vroeger een grote rol en sinds enkele decennia zijn in sommige kernen nieuwe gilden opgestart. Hoe zijn ze eigenlijk ontstaan? Wat is koningsschieten? Wat was de relatie tot de kerk?

Aanvang: Inloop vanaf 19.30 uur, start lezing 20.00 uur.
Locatie: Foyer van hotel Riche, Steenstraat 51, Boxmeer

18-03-2023

Excursie: Duitse begraafplaats Ysselsteyn. Een bezoek aan de begraafplaats in Ysselsteyn is zeer indrukwekkend en alleen daarom al de moeite waard. Er liggen talloze soldaten begraven die voor Nazi-Duitsland hebben gevochten. Ook jongens uit het Land van Cuijk. Op 18 maart zullen vrijwilligers van de Duitse Oorlogsbegraafplaats ons bij ons bezoek meer vertellen over de verhalen achter die Land van Cuijkse jongens. Er zijn 35 plekken beschikbaar. Leden hebben voorrang en kunnen gratis mee.

Aanvang: 14.00 uur

04-2023

Excursie: ledenvergadering en rondleiding
We maken binnenkort bekend op welke bijzondere locatie onze ledenvergadering zal gaan plaatsvinden.

Activiteitenarchief