Activiteiten

De Historische Kring organiseert ongeveer maandelijks lezingen over de geschiedenis van het Land van Cuijk. We nodigen graag deskundigen uit om te komen vertellen over hun specialisme. De locaties van de lezingen rouleren door het hele Land van Cuijk.

Daarnaast gaan we enkele keren per jaar op bezoek op plekken die voor de geschiedenis belangrijk zijn. We krijgen dan een rondleiding door een plaatselijke deskundige of bekijken er een tentoonstelling. De leden gaan met eigen vervoer, of carpoolend, naar de excursieplek. Elk jaar gaan we ook met samen met de bus naar bijzondere historische plaatsen in Nederland, en soms naar Duitsland of België.

Aankomende activiteiten

02-11-2022

De fraters van Zwijsen in Cuijk en Grave
Charles van Leeuwen publiceerde onlangs een boek over de fraters van Zwijsen uit Tilburg. Naast Grave waren ze ook actief in Cuijk, waar ze een school begonnen. Charles zal ons alles vertellen over het ontstaan en de activiteiten van de fraters. Deze activiteit wordt georganiseerd in samenwerking met Ceuclum en Cuijks Archief.

24-11-2022

De geschiedenis van Sint Nicolaas en het Sinterklaasfeest
Wat gaat er allemaal schuil achter de goedheiligman? En waarom vieren wij eigenlijk Sinterklaas? Deze en vele andere vragen zullen worden beantwoord op onze lezing in Mill, welke we organiseren in samenwerking met parochie De Goede Herder.

Datum volgt

De heren van Horne en het Huis te Haps
Maar weinig mensen weten hoe belangrijk de adellijke familie Van Horne was voor het Land van Cuijk. En wist je dat in Haps een kasteel heeft gestaan? Paul van de Ven geeft ons een mooie introductie in deze onderbelichte onderwerpen.

Activiteitenkalender

In het Land van Cuijk worden veel activiteiten georganiseerd voor liefhebbers van historie.
Bekijk hieronder wat er te doen is bij andere organisaties.

Activiteitenarchief