Activiteiten

De Historische Kring organiseert ongeveer maandelijks lezingen over de geschiedenis van het Land van Cuijk. We nodigen graag deskundigen uit om te komen vertellen over hun specialisme. De locaties van de lezingen rouleren door het hele Land van Cuijk.

Daarnaast gaan we met onze leden enkele keren per jaar op bezoek op plekken die voor de geschiedenis belangrijk zijn. We krijgen dan een rondleiding door een plaatselijke deskundige of bekijken er een tentoonstelling. De leden gaan met eigen vervoer, of carpoolend, naar de excursieplek. Elk jaar gaan we ook met samen met de bus naar bijzondere historische plaatsen in Nederland, en soms naar Duitsland of België.

Aankomende activiteiten

aanmelden via secretariaathklc@outlook.com

16-04-2023

Algemene ledenvergadering en rondleiding landgoed de Barendonk. Op Landgoed de Barendonk lopen historische elementen en een moderne kijk op ondernemen als een rode draad door alle verhalen. Het is sinds 1842 familiebezit van Liesbeth Hermanussen-Thijssen, toen Adrianus Thijssen het statige landhuis en de omliggende landerijen kocht. Maar de eerste vermelding van het landgoed stamt uit 1484. 

Aanvang: inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur. Adres: Millseweg 13
5437 NB Beers

27-05-2023

Dag Excursie Kasteel Huis Bergh s’ Heerenberg. De geschiedenis van het kasteel gaat terug tot in de 12 eeuw. Het kasteel was het stamslot van de machtige heren en graven Van den Bergh. Zij hadden ook muntbedrijven bij hun kastelen. In het middagprogramma is er een keuze uit een bezoek aan het muntslagmuseum, het stadsmuseum, een verhaal over archivering of een wandeling rondom het kasteel. Aan deze dag zijn kosten verbonden.

Aanvang: 8.30 uur, Parkeerplaats Markt, Cuijk

06-2023

Excursie Maasheggen. De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van het land. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen sinds de zomer van 2018, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere

Aanvang: volgt binnenkort

Activiteitenarchief