Activiteiten

De Historische Kring organiseert ongeveer maandelijks lezingen over de geschiedenis van het Land van Cuijk. We nodigen graag deskundigen uit om te komen vertellen over hun specialisme. De locaties van de lezingen rouleren door het hele Land van Cuijk.

Daarnaast gaan we met onze leden enkele keren per jaar op bezoek op plekken die voor de geschiedenis belangrijk zijn. We krijgen dan een rondleiding door een plaatselijke deskundige of bekijken er een tentoonstelling. De leden gaan met eigen vervoer, of carpoolend, naar de excursieplek. Elk jaar gaan we ook met samen met de bus naar bijzondere historische plaatsen in Nederland, en soms naar Duitsland of België.

Aankomende activiteiten

aanmelden via secretariaathklc@outlook.com

04-06-2023

Excursie Maasheggen. De Maasheggen vormen het oudste cultuurlandschap van het land. Er is geen gebied in Europa waar natuur, landschap, economie en cultuur zo zichtbaar en langdurig met elkaar verweven zijn. Niet voor niets heeft De Maasheggen sinds de zomer van 2018, als enige gebied in Nederland, de status van UNESCO Man & Biosphere. Organisatie samen met Stichting Heem en Historie Oeffelt

Aanvang: inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur Kleppenburg, Europlein 4, Oeffelt.

16-09-2023

Excursie Molukse Expositieruimte Rumah Beta. In 2021 was het zeventig jaar geleden dat de Molukse KNIL-militairen naar Nederland kwamen en zestig jaar geleden kwamen de eerste Molukkers in Cuijk wonen. Met een expositie en verschillende activiteiten wil de Cuijkse werkgroep Bersama de pijnlijke geschiedenis van de Cuijkse Molukkers op de kaart zetten. 

Aanvang: 11.00 uur en 14.30 uur. Adres: Grotestraat 26, Cuijk

10-2023

Lezing of Excursie Duits Lijntje, Oeffelt. De spoorlijn Boxtel – Wesel, ook wel het Duits lijntje genoemd (in Duitsland: Boxteler Bahn), is een voormalige spoorlijn van de Noord-Brabantsch-Duitsche Spoorwegmaatschappij (NBDS). De lijn verbond het Duitse Wesel met het Nederlandse Boxtel en loopt dwars door het Land van Cuijk. Nog steeds is het trace herkenbaar in het landschap.

Aanvang: ntb, Oeffelt

Activiteitenarchief