Nieuwe publicatie Historische Kring Land van Cuijk

Andries Nielen, Brabantse emigrant, zakenman, wereldreiziger, fotograaf
Klik hier voor uitgebreide
informatie over dit boek.

Andries Nielen werd in 1850 geboren in het Brabantse Haps, emigreerde in 1867 naar Amerika en overleed in 1940 in Cincinnati, Ohio. In Amerika ontwikkelde hij zich tot een geslaagd zakenman, waardoor hij zich vanaf zijn vijftigste geheel kon wijden aan zijn grootste hobby's: reizen en fotograferen.
Volgens Amerikaanse kranten en tijdschriften moet hij wereldwijd meer dan 30.000 foto's hebben gemaakt. Dit boek bevat een selectie van enkele honderden foto's die hij maakte van zijn Nederlandse geboortestreek, van de rest van Nederland en in vele andere landen.
De meeste zijn zwart-wit maar achterin het boek volgt ook een prachtige reeks ingekleurde foto's. In die tijd - kleurenfotografie was nog onbereikbaar voor de amateurfotograaf - liet Andries Nielen veel van zijn zwart-witfoto's in Yokohama in Japan handmatig inkleuren door Japanse artiesten.
Het is de samenstellers gelukt om de meeste personen, plaatsen, woningen, boerderijen, landschappen en scènes op de Nederlandse foto's te identificeren en van een toelichting te voorzien. Juist deze toevoeging maakt dit boek tot veel meer dan een plaatjesboek. Het is een meeslepend geschiedenisboek en een hoogwaardig fotoboek ineen.

Inhoud boek:
Levensgeschiedenis van Andries Nielen;
± 500 unieke foto's van Oost-Brabant en Nederland, deels in kleur;
de genealogie van Andries Nielen en van de aanverwante familie Derks.
Ongeveer 320 pagina's. Het boek is ingebonden met een harde kaft en heeft een formaat van 19 x 27 cm.

Heeft u belangstelling voor deze uitgave dan kunt u deze bestellen door € 25,00 (afgehaald) of € 29,50 (bij toezending), over te maken op rekeningnr.: NL72 RABO 0134 329 112, t.n.v. Historische Kring Land van Cuijk, p/a. Beerseweg 46, 5451 NR Mill. Met vermelding 'boek Nielen' en uw naam en adres.
(!!!! Graag ook in een mailtje naar penningmeesterhklc@hotmail.nl omdat het regelmatig voorkomt dat de bank uw adres niet bij de overschrijving vermeldt !!!!)
Klik voor een uitgebreide beschrijving van dit boek hier, of stuur een e-mail naar janveekens@hetnet.nl.  Laatst gewijzigd: 02-mrt-2015 VorigeJaren